Samenwerken met accountants en administratiekantoren

Als professioneel bedrijf weet je waar je goed in bent en voor welke zaken je een specialist inschakelt. Jouw tekort aan kennis of capaciteit op het gebied van fiscaliteit en pensioen vullen wij graag voor je aan. Vallura is specialist in pensioenen en fiscale vraagstukken omtrent inkomen en vermogen voor de ondernemer. Wij doen geen administraties. Wij staan naast je om klanten optimaal te bedienen.

Pensioenen en lijfrente in de eigen onderneming
Vanwege fiscale overwegingen worden vaak lijfrente overeenkomsten gesloten en is in het verleden vaak pensioen toegezegd. Het biedt veel mogelijkheden, maar brengt ook verplichtingen met zich mee. Wij helpen je met de mogelijkheden om de situatie van de ondernemer te verbeteren, maar ook met de verplichtingen die deze voorzieningen met zich meebrengen. De jaarlijkse actuariële berekening of bijbehorende overeenkomsten zijn zo'n verplichting. Wij verzorgen dit graag voor jouw klanten. Actuariële berekeningen zetten wij weg tegen een zeer aantrekkelijk tarief van € 91,- excl. BTW. Maatwerk tegen een lagere prijs is mogelijk als wij een grotere hoeveelheid berekeningen in één keer mogen verzorgen.

Toekomstplanning
Dit is een thema dat we erg belangrijk vinden en waar we graag pro-actief op adviseren. Wij zijn van mening dat de zaken ook voor de toekomst van de ondernemer en de DGA goed geregeld moeten zijn. Jij als accountant of boekhouder en wij als pensioenadviseur en fiscaal adviseur kunnen dit samen vormgeven, of het stokje overnemen op het moment dat je dat wilt.

Fiscale faciliteiten en structuren
Dankzij onze jarenlange ervaring voor een breed scala aan klanten zijn we in staat om de behoefte van de klant te vertalen naar creatieve of praktische oplossingen, gericht op besparingen of zekerheden voor de ondernemer. Wij kunnen hierin samen optrekken, zodat jouw relatie met de klant voor de volle 100% gewaarborgd blijft.

Echtscheidingen
Steeds vaker komt het voor dat ondernemers gaan scheiden. Samen met jou staan we de klant bij met advies over dit onderwerp. Wij zijn in staat het totale plaatje voor jou en de ondernemer te overzien, waarbij we je relatie kunnen helpen met fiscale en pensioenaspecten bij de afwikkeling van de echtscheiding.

Pensioenen voor werkgevers
Wil jouw klant als werkgever pensioen voor haar medewerkers? Wij zien steeds vaker dat MKB-bedrijven géén collectieve pensioenverzekering willen sluiten. Hiervoor hebben wij eigen advies formats ontwikkeld. Wel een collectieve pensioenverzekering? Dan kunnen wij hiervoor ook onafhankelijk advies verzorgen. Ook bij vraagstukken over aansluitingen bij bedrijfstakpensioenfondsen, gevolgen van pensioen op reorganisaties of internationaal pensioen kun je bij ons terecht.

Onafhankelijk pensioenadviseur met WFT vergunning
Vallura beschikt over een eigen WFT-vergunning, waardoor wij voor klanten producten kunnen adviseren en afsluiten. Door met ons samen te werken kun je klanten deskundig en gecertificeerd pensioenadvies aanbieden. Wij helpen u ook om jouw onafhankelijke positie bij de klant te borgen.

Overweeg je als kantoor ook om producten te gaan adviseren en bemiddelen? Door onze eigen ervaring in de accountancybranche en het opzetten van pensioenafdelingen kunnen wij je als geen ander hierover adviseren.


Onze kernwaarden

  • Waardecreatie
  • Co creatie
  • Passie
  • Betekenisvol

FAQ